שיתוק שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

06/07/2015 | 12:56 | מאת: חלי

הרבה פעמים אני חווה שיתוקי שינה מפחידים ולא נעימים, לפעמים כמה ברצף, בדרך כלל אני מתקשה להירדם אחרי שיתוק שינה או פשוט פוחדת לנסות. זה לא עקבי, כך שניסיתי למצוא גורם משותף ולא מצאתי. קראתי שיש יותר סיכויים לשיתוק שינה אם ישנים על הגב, אבל אני תמיד ישנה על הבטן. תהיתי אם אולי יש דרכים למנוע שיתוק שינה ולוודא שלא יהיה בגלל שזה מאוד מטריד. תודה רבה לכם.

הסיבה להתפתחות שיתוק השינה אינה ידועה יחד עם זאת יש גורמים העלולים להחמיר התופעה העיקרי שביניהם הינו חסך שינה או גורמים אחרים הפוגעים ברצף השינה ובאיכותה. עייפות היתר הנוצרת כאמור עלולה להשרות גם מצב של שיתוק שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות