ישן טוב רק כשרגליים חמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

23/05/2015 | 01:00 | מאת: איתי

לילה טיפוסי נראה אצלי כך: מתעורר לפנות בוקר בתחושה שקר לי וישנתי גרוע. בשלב הזה אני לובש בגדים עבים (במיוחד ברגליים / כפות רגליים), שם שמיכה עבה (גם באמצע הקיץ) וחוזר לישון. בשלב זה השינה שלי היא איכותית ביותר! אני מתעורר אחרי כמה שעות בוער מחום ומזיע אבל מרגיש מצויין. מה ההסבר לכך שאני חייב "לבשל" את עצמי כדי לישון טוב? האם זה מסוכן?

סבתי הייתה אומרת שהשינה נכנסת לגוף דרך הרגליים ויוצאת דרך הראש. הסתבר במשך הזמן שאילו אינם סיפורי סבתא בלבד. במהלך היממה נוצר בגופינו גל חום. הגל מגיע לשיאו החיובי בשעות לפני הצהריים המאוחרות אז חום הגוף הפנימי העמוק הינו מקסימלי וחום הרקמה התת עורית השטחית הינה מינמלית. הדבר מתהפך בשעות השחנה בלילה. תהליך הירידה בטמפרטורת הגוף הפנימית מחייבת הרחבת כלי דם שטחיים ולכן פעמים רבות העור שלנו חם במהלך השינה. חוסר יכולת להרחיב את כלי הדם הללו בשינה גורם להפרעה בתהליך ירידת הטמפרטורה ועלול לגרום לקושי בהרדמות ואף להתעוררות. הטיפול שבחרתה הינו טוב אבל ייתכן שמספיק לגרוב גרביים מבודדות כך שלא תרגיש את הרגשת החום המעיקה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות