לא מצליח לקום מוקדם, נאבק כבר חודש ללא הצלחה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

19/05/2015 | 18:37 | מאת: ניב

אני בן 27 ומדי לילה הולך לישון ב-0:30 בממוצע. מאילוצי עבודה, אני חייב לקום כל בוקר ב-6:20-6:30 ולהיות ער כ-30-40 דקות (אותו חלק של העבודה נעשה בשליחת מייל מהבית בזמנים קבועים). לאחר מכן, ב-7 וקצת, אני חוזר לישון ומכוון שעון לסביבות 9+ כדי שאוכל לקום בשעה סבירה. אבל, תמיד, כשהשעון מצלצל ב-9 ומשהו, אני מרגיש כה עייף ולא מסוגל להתחיל את היום, חוזר לישון ומצליח לקום רק ב-10:30 במקרה הטוב (או ב-11 ומשהו במקרה הפחות טוב). התופעה מאוד מציקה לי ואני רוצה לדעת מה אפשר לעשות כדי שאוכל להתחיל את היום בשעה סבירה - 8 או 9 בבוקר. תודה

האדם הממוצע נזקק לכשבע שעות שינה. השינה אמורה להיות ברצף עם מינימום יקיצות קצרות בתוכה. הקושי להתעורר במקרה שלך נובע קרוב לודאי מפיצול שעות השינה ומצורך טבעי למשך שינה מעט ארוך מן הממצוע. ממליץ בשלב ראשון להקדים השינה בשעה אחת.

29/05/2015 | 07:13 | מאת: ניב

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות