בעיות קשות בהרדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

24/08/2015 | 12:22 | מאת: הדר

בעבר קיבלתי כ-10 שנים פריזולין לטיפול ברעד בידיים והתרגלתי להרדם עם הכדור. הפסקתי לקחת את הכדור לאחר שהנוירולוגית הגדילה את המינון וראיתי שאין שיפור. אני בת 57 ומאז לא מצליחה להירדם וישנה רק עם כדור צמחים (שגם הוא לא ממש עוזר) או לאחר כמה לילות ללא שינה או מעט שעות שינה. ביקשתי מרופאת המשפחה כדור גם כי זה נורא מתסכל גם כי הבנתי שחשוב שאני אשן. הרופאה אמרה שהיא לא מסכימה לתת לי בגילי ה"צעיר" ונתנה לי טיפול 3 חודשים כדור לג'ט לק (מלטונין) שאחרי יומים הפסקתי כי הוא עשה לידפיקות לב...מה עושים כי אני מיואשת.

עדיף כמובן לישון ללא כדורים אך עדיפה שינ ה עם כדור על חוסר כרוני בשינה ולכן ממליץ לחזור אל הרופאה ולבקש כדור שינה לתקופה מוגבלת. במקביל יש להשתדל ולהקפיד על היגיינת שינה נכונה וכמו כן ניתן לנסות טיפולים אלטרנטיביים דוגמת CBT

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות