קלפרוטקין-------קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

30/08/2022 | 19:55 | מאת: אבי

מאובחן קרוהן כ3 שנים, קלפרוטקטין ראשון 4000, ומאז מטופל ביומירה, ומאז ברמיסיה כרוב לשנתיים, קלפוטקטין פחות מ50. לפני שבוע עשיתי קלפרוטקטין חזר מעל 90. מה המשמעות האם יש התלקחות?

שלום רב קרוב לוודאי שלא ערכי קלפרוטקטין נחשבים תקינים אם מתחת ל100, אך חשובה גם השוואה לערכים קודמים. ועדיין קרוב לוודאי שלא מדובר בהתלקחות בייחוד אם אתה חש בטוב ויתר הבדיקות תקינות. מציעה שתעקוב אחר מדד זה בתדירות יותר גבוהה להבין את המגמה ובמידת הצורך ניתן לבצע קולונוסקופיה כדי להעריך את מידת איזון הדלקת. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס