לחץ כואב בבטן תחתונה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/07/2022 | 10:55 | מאת: ירון

שלום אני מאובחן עם קרוהן מזה 7 שנים, ללא כל תסימינים בטניים כמו שלשולים או כאבי בטן עד היום. בשבועות האחרונים התחילה לי תופעה שכשיש לי גזים אז אני מרגיש לחץ מאד לא נעים בבטן התחתונה, ורק אחרי שהגז משתחרר זה חולף. האם זה סימן להיצרות שמתפתחת? אציין שלפני שנה ביצעתי קולונוסקופיה שהייתה תקינה. תודה רבה

שלום רב התסמינים של מחלת קרוהן משתנים בהתאם למיקום המחלה ואופייה. אם מיקום המחלה אצלך הוא בטווח הקולונוסקופיה- דהיינו לאורך המעי הגס או באיזור המעי הדק הסופי המתחבר למעי הגס, ולא היתה עדות לדלקת לפני שנה, הסבירות שהתפתחה הצרות בטווח זמן קצר ללא תסמינים אחרים ועם בדיקות מעבדה תקינות וללא עדות לדלקת פעילה לאורך הזמן הוא קטן. בכל מקרה מציעה לפנות לרופא גסטרו מטפל ולברר את הנושא בצורה מסודרת. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס