קלפרוטקטין ......323

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/06/2022 | 21:24 | מאת: מוסקו

ערב טוב דר לפני שנתיים עברתי קולונוסקופיה. ובבדיקה נמצא שיש לי דלקת בפתח האפנדציט. והאיליום לא מעורב בדלקת. לפני כמה ימים קיבלתי תוצאה של קלפרוטקטין שיצא 323.. מה יכול להעיד הממצא? האם אפשר להגדיר את זה כ Ibd? או שלא? עפ הגסטרולוג שלי זה לא נחשב כ ibd.. אך אני כבר אובד עצות.

שלום רב ערכי קלפרוטקטין מוגברים מעידים על דלקת לאורך צינור העיכול. יתכן וזה משהו חולף ויש לעקוב אחר מדד זה, אך במידה והערכים מוגברים באופן קבוע ולאור הממצאים הקודמים שציינת, יתכן ויש מקום לחזור על קולונוסקופיה ולבדוק יותר לעומק תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס