חשד לקרוהן בילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/07/2022 | 20:57 | מאת: נאוה

היי, הופננו לבדיקות עקב גדילה איטית של בני שנמוכה מהממוצע, בבדיקות דם (ממתינה לעוד תוצאות בדיקות)האם על סמך בדיקות אלה אפשר לבסס אבחנה או לשער? עלו הממצאים:Atypical pANCA -NEGATIVE,CRP -1.2 MG/DL, ASCA IGA 3.1 (0-20 negative) ,ASCA IGG 15.5 (0-20 negative)

שלום רב אבחנה של מחלת קרוהן היא מורכבת ומסתמכת על שילוב של ממצאים- ממצאים קלינים, בדיקות מעבדה לרבות מדדי דלקת חסרים תזונתיים ועוד, ממצאים אנדוסקופים והדמייתיים ופתולוגיה (ביופסיות) תומכת. כך שלא ניתן רק על סמך בדיקות מעבדה לבסס אבחנה, ויש לבצע ביקור נוסף במידה והחשד גבוה. מדדי דלקת מוגברים כפי שציינת אינם ספציפיים למערכת העיכול ויכולות להיות לכך סיבות שונות. מציעה להמשיך בירור כמתוכנן ולפנות לייעוץ גסטרו ילדים במידת הצורך. רפואה שלמה ד״ר שניר

19/07/2022 | 20:26 | מאת: נאוה

קיבלנו היום גם תוצאות של קלפרוטקטין - שיצא 183, אולטרסאונד מעיים + בטן תקין. ז"א התוצאות המדאיגות הם קלפרוטקטין וCRP, האם יש סיכוי שהוא גבוה מסיבות אחרות? (על קלפרוטקטין רשום שעשוי להיות גבוה עד גיל 4) תודה רבה ובריאות לכולם

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס