כמה שאלות.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/08/2022 | 01:08 | מאת: דניאל

אני בת 44, כ 15 שנה עם קוליטיס עד 15 ס"מ מהקרטום. כל השנים היה הקוליטיס רדום אפילו לא הצטרכתי נרות רפסל . לפני שנה התלקחות מטורפת ...ממש שילשלתי מים כל כמה דקות .קיבלתי קורטימנט ו4 כדורי רפאסל שעזרו מאוד. בקולונוסקופיה המצב נשאר זהה ... קוליטיס עד 15 ס"מ. שנה שלמה הייתי עם כדור רפסל אחד שעזר מאוד. לפני חודשיים קיבלתי קורונה ושוב התפרצות. עליתי שוב ל 4 רפאסל הוספתי קורטימנט וחזרתי לעצמי..הורדתי לפני שבועיים את.הקורטימנט ואני מתחילה להרגיש החמרה כמה שאלות: 1- האם קוליטיס עד 15 ס''מ מהרקטום יכולה לגרום לשלשולים מימיים ולהתפרצות קשה? יכול להיות שפספסו משהו בקולונוסקופיה? 2- עד כמה זמן מותר לקחת קורטימנט? הגסטרו אמר שאם ההתפרצויות ימשיכו אז נעבור לביולוגי ואני ממש לא רוצה בגלל כל התופעות לוואי ...שאלתי בעצם היא- עם קורטימנט אחד ביום אני מרגישה נפלא. האם ניתן לקחת קורטימנט לכל החיים במקום ביולוגי?? (שואלת באופן כללי כמובן שזה לא יעוץ פרטני כאן )

שלום רב בכל התלקחות מומלץ לשלול זיהום מעי נלווה, שיכול להביא להחמרה קלינית כפי שאת מתארת. יתכן ובזמן התלקחות הדלקת מתרחבת ומצטמצמת חזרה עם קבלת הטיפול והרגיעה במצב והממצאים בקולונוסקופיה לא בהכרח משקפים את המצב בזמן ההחמרה. לגבי המשך הטיפול- לא מומלץ ליטול קורטימנט באופן קבוע- מדובר בסטרואידים (למרות שמוגדרים כטיפול מקומי, ישנה ספיגה מסוימת לדם ולפיכך השפעה על כל הגוף) תרופות בעלות פרופיל תופעות לוואי רחב ולפיכך לא מומלץ לשימוש לאורך זמן. כאשר חווים התלקחויות חוזרות ומתפתחת תלות בסטרואידים זוהי אינדיקציה להתחיל טיפול אנטי דלקתי כגון טיפול ביולוגי על מנת להביא לרגיעה במצב ולאפשר הפסקת הטיפול בסטרואידים. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס