קלפרוטקטין גבולי.....

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/07/2022 | 00:31 | מאת: רחל

שלום! ביצעתי בדיקת קלפרוטקטין והתוצאה הייתה 84. לפי מה שהבנתי זה ערך גבולי- שטח אפור. רופא הגסטרו המליץ על ביצוע קולונוסקופיה כדי לברר את הסיבה לכך. אני סבלתי לפני כחודשיים מדלקת באליום הסופי וטופלתי באנטיביוטיקה. עדיין עם כאבי בטן מתמשכים והרגשה של נפיחות בבטן. השאלה שלי זה האם התוצאה של הבדיקה מעידה כי קיים סיכוי למחלה דלקתית כרונית או שזה לא ברור? הרופא רשם גם כן "רמות CRP גבוהות באופן כרוני" מה זה אומר לגבי הנתונים שנתתי האם קיים קשר בין הדברים שציינתי? במקרה כזה האם ביצוע קולונוסקופיה יביא תוצאות ברורות יותר? תודה רבה! רחל

שלום רב על פי תוצאת הבדיקה לא ניתן לומר בוודאות מהי האבחנה. כמו כן, הדרך לאבחן מחלת מעי דלקתית היא על ידי ביצוע קולונוסקופיה על מנת להעריך אם קיימת דלקת במקטעי המעי השונים, וליטול ביופסיות שידגימו שינויים דלקתיים אופייניים. ערכי crp גבוהים יכולים ללוות מחלת מעי דלקתית אך זה אינו ממצא ספציפי למחלת מעי וערכים אלו יכולים מוגברים מסיבה אחרת. לפיכך מומלץ להשלים בירור כפי שהומלץ לך על מנת להבין מה הסיבה לתלונותיך ועל מנת שניתן יהיה להמליץ לך על טיפול מתאים. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס