ריפוי באמצעות הנפש.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/09/2022 | 16:26 | מאת: ענת

האם יש דבר כזה ריפוי קוליטיס בדרך נפשית בלבד? אני חברה במספר קבוצות לחולי קוליטיס ונתקלתי בהמון סיפורים על אנשים שנרפאו ללא תרופות אלא רק דרך רוגע נפשי וחוסר פחד מהמחלה. זה אפשרי?

קוליטיס כיבית היא מחלה דלקתית כרונית עם מהלך משתנה לאורך שנות המחלה וגם בין אנשים שונים. לעיתים באה לידי ביטוי עם התלקחות אחת ולאחר מכן הפוגה ממושכת, לעיתים התלקחויות חוזרות ובין לבין הפוגות, ולעיתים דלקת פעילה מתמשכת שקשה לאזן גם עם מתן של טיפול מאוד אגרסיבי. לסטרס ומצב נפשי יש השפעה על מצב המחלה ופעילותה אך הוא אינו הגורם היחיד לה ולפיכך לרוב איזון נפשי אינו מספק להשגת הפוגה בדלקת. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס