תוצאת בדיקת US בעקבות כאב בטן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

20/07/2022 | 22:26 | מאת: שלום

ד"ר שלום, עשיתי בדיקת US בטן עליונה בעקבות כאבי בטן שלפעמים מופיעים לי והתוצאות יצאו: כבד לא מוגדל, שומני בדרגה קלה, ללא ממצא מוקדי חשוד. דרכי המרה התוך- והחוץ-כבדיות אינן מורחבות . כיס המרה: לא נפוח, דופן לא מעובה, אין לראות אבנים. בלבלב ללא ממצא מוקדי גס. ברטרופריטונאום לא הודגמו לימפה מוגדלות. טחול מוגדל כ13.7 ס"מ, ללא ממצא מוקדי חשוד. מה זה אומר? בבדיקה שערכתי לפני שנתיים בעקבות גם כאבי בטן יצא שהטחול הוא 13.4 ס"מ. בנוסף מופיע שהכבד שומני בדרגה קלה מה זה אומר? אודה לתשובתך, בתודה מראש

שלום רב זה אינו הפורום המתאים לשאלות הללו. בקצרה- גודל טחול נורמלי מושפע מגורמים שונים בין היתר מין גיל ומשקל כך שיתכן שהגודל שציינת הינו בטווח הנורמה. במידה וישנן מחלות נלוות שעלולות לגרום להגדלת טחול יש להעמיק בבירור. הסננה של שומן בכבד מעבר לכמות התקינה יכולה לגרום לכבד להראות ״שומני״ בסונר. מציעה שתפנה לרופא מטפל על מנת לדון הממצאים ולשקול צורך בבירור נוסף תרגיש טוב

27/07/2022 | 19:00 | מאת: שלום

תודה רבה לך

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס