קרוהן, סיכון לחסימת מעי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

01/10/2022 | 18:49 | מאת: ניר

שלום ידוע על קרוהן. לא עברתי עד כה ניתוחים. בשנה האחרונה אני אוכל אך ורק 3 מנות מודולן + כ 8 פרוסות לחם + 3 ביצים קשות + ממש קצת קישוא מבושל ומעוך ממרק. זהו לא אוכל בכלל פירות וירקות. יש לי ככה פחות תסמינים. רציתי לשאול. במידה ונניח יש לי הצרויות האם תזונה כזאת שיש בה רק מודולן ודברים עם מעט סיבים - לחם אחיד, ביצה קשה וקצת קצת קישוא מבושל מונעת את האפשרות שתהיה חסימת מעי? או שחסימת מעי יכולה לקרות גם אם אוכלים מאכלים כמעט בכלל בלי סיבים? תודה רבה

שלום רב הסיכון לחסימה תלוי כמובן בתזונה ובהרכב התוכן שעובר במעי אך תלוי לא פחות במידת ההצרות ובאופייה- במידה ומדובר בהצרות משמעותית ופיברוטית (כלומר מצולקת- מקובעת) וככל שהיא מחמירה- הסיכון לחסימה יכול לעלות ללא קשר להרכב התזונתי. חשוב לבצע הערכת מצב על ישי בדיקות הדמיה, אנדוסקופיה ובמידה והתסמינים מחמירים למרות תזונה מוקפדת לשקול התערבות מכנית- ניתוח/הרחבה אנדוסקופית- בהתאם לנתונים. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס