קרוהן קוליטיס וסרטן בקיבה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/09/2022 | 10:56 | מאת: אילנית

שלום דר' שניר בן זוגי סובל מקרוהון וקוליטיס הרבה שנים טלפני שבוע גילו לו סרטן בקיבה כלומר בתירסריון השאלה שלי האם קיבל את הסרטן מהטיפול הביולוגי אינטביו כי עשה 2 טיפולים את השלישי לא קיבל בגלל כאבים חזקים מאודדד

שלום רב בשל מנגנון פעולה ספציפי של אנטיביו (אשר מונעת הגעת תאי דלקת מכלי הדם אל איזורי הדלקת במעי), פרופיל הבטיחות שלה נחשב טוב מאוד, ולא נצפתה עלייה בשכיחות גידולים שונים תחת הטיפול בתרופה זו כך שסביר שאין קשר בין הטיפול הביולוגי שבן זוגך קיבל לאבחון הגידול, מה גם שלא נטל טיפול זה תקופה ממושכת- הוא רק החל אותו. רפואה שלמה! ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס