שאלה בקשר לחשד לדלקת מעי IBD

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/08/2022 | 17:05 | מאת: יששכר

שלום, בבדיקת CT נמצאו מימצאים במקטע של איליאום דיסטלי/טרמינלי לציין סעיפים בודדים במקטע זה .הרופא שלח אותי לבדיקת קלפרוטקטין והתוצאה 72. בבדיקת CRP התוצאה 0.71 . ניתן לריפוי? האם זה קרוהן ? אני בן 76

שלום רב לא ציינת אלו ממצאים נמצאו באותם מקטעים של המעי הדק הסופי. באופן עקרוני אבחנה של מחלת קרוהן מבוססת על שינויים הדמייתיים, בשילוב ממצאים אנדוסקופים אופייניים וכן פתולוגיה- תוצאות ביופסיה שתתמוך באבחנה. פעמים רבות ניתן לראות עלייה במדדי דלקת בדם ובצואה בשילוב סמפטומים אופייניים. לא תמיד כל המרכיבים נוכחים אך חשוב לדעת שהאבחנה לא נקבעת רק על ידי ממצא בודד אלא שילוב של ממצאים. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס