בדיקת US - ממצאים - פרוש

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

14/06/2022 | 19:27 | מאת: רון

שלום רב, בן 55 חולה בקרוהן כ - 30 שנה ומטבע הדברים יש עליות וירידות. בשנים האחרונות אני חווה התלקחויות מרובות כאשר בסופו של דבר ולצערי הרב הדבר היחיד שעוזר לי הן הסטארואוידים, בצעתי השבוע US מעיים (בצעתי הבדיקה כשאני על 30מ"ג פרדניזון) ולהלן הממצאים: "נצפו 3 מקטעים של מעי דק-אחד באזור ה TI, שני בבטן ימנית תחתונה והשלישי בבטן שמאלית. 3 המקטעים באורך עד 4 ס"מ, הפואקוגניים, עם דופן מעובה עד 4.6 מ"מ ופרסטלטיקה דו כיוונית. זרימת דם מוגברת בדופן המקטעים, שאר לולאות מעי דק בעובדי תקין, אך יש ריבוי אוויר בלולאות, נוזל סביב הלולאות". מאחר וצפוי לראות הרופא רק במהלך אוגוסט, אשמח לקבלת הסבר קצר באשר לממצאים שאותרו. בהדמנות זאת, אלפי תודות על הפורום החשוב וכל הסיוע הטוב.

שלום רב הממצאים שאתה מתאר מעידים על דלקת פעילה בשלושה מקטעים קצרים לאורך המעי הדק. נראה שלא נצפו סיבוכים מבניים- הצרויות או פיסטולות. הנוזל סביב הלולאות הוא קרוב לוודאי תגובתי לדלקת. מציעה שתדון עם רופא גסטרו מטפל לגבי אפשרויות הטיפול על מנת לשפר את מצבך ולהפחית התלקחויות הדלקת, ולייצב את המחלה. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס