קעקוע בזמן טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/08/2022 | 10:21 | מאת: Bar

היי אני מאובחנת ארבע וחצי שנים עם קרוהן , בערך כבר ארבע שנים מטופלת ביומירה, גם לאחר בדיקת דם, הרמת נוגדנים שלי בדם תקינה ובטווח.לעיתים יש לי התפרצות של כאבי בטן, אבל בדר״כ מאוזנת ולא מרגישה באופן יומיומי את המחלה האם ניתן לעשות קעקוע על אף הטיפול הביולוגי ? המון תודה

שלום בר על פניו אין מניעה מביצוע קעקוע תחת טיפול ביולוגי, אך יש לזכור שקעקועים עלולים להסתבך עם זיהום עורי ועם תהליך ארוך של ריפוי פצע, ותחת השפעת תרופות ביולוגיות המשפיעות על מערכת החיסון הסיכון לסיבוכים זיהומיים ולקשיים בריפוי פצעים עלול להיות גבוה יותר. בכל מקרה תמיד רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל שיוכל להתייחס למקרה הספציפי שלך. כל טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס