שאלה מורכבת. יש קרוהן או אין?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

31/08/2022 | 23:43 | מאת: ינאי

לפני כ-15 שנים טופלתי לקרוהן (פאנטסה) ועוד. זה תמיד היה חשד כי התמונה לא מאוד מתאימה. אני סובל ממשקל עודף רב.ואנדוסקופיה וגסטרוסקופיה וקפסולה תקינות פרט לבקע סערפתי קטן הכל בסדר. כאב חד כמו סיכה ארוכה וחדה בצידי הבטן בעיקר מימין. למדתי מה לאכול ומה לא ויציאות רוב הזמן סבירות. בדיקות crp 0.5 - 1.0 ASCA Iga 8.4 ASCA IgG 27.6 Complement-C4 43.5 Complement-C3 132.1 שאלה: כיצד סופית ניתן לקבוע אם יש לי קרוהן או לא? ואז כיצד ניתן להסיר את החשד( חברות ביטוח) מסתחררות ששומעות חשד לקרוהן הדמייה סיטי. חשודה קיים עיבוי לא סימטרי

שלום רב לפי מה שאתה מתאר לא ברור לי על סמך אילו בדיקות אובחנת עם מחלת קרוהן, שכן בדיקות אנדוסקופיות היו תקינות כולל קפסולה. מציעה שתתייעץ עם רופא גסטרו שיעבור על הבירור הנרחב שכבר הצעת ובמידה ולא היו ממצאים משמעותיים, ישקול בירור חוזר על מנת לשלול אבחנה זו תרגיש טוב ד״ר שניר

03/09/2022 | 12:58 | מאת: ינאי

מצורף מידע ישן. אודה לעיון ולהמלצות. המטרה לטפל במה שצריך ולא להזניח ואם הכל בסדר להסיר את חשד אחת ולתמיד. לגביי הסרת האבחנה קרוהן או חשד לקרוהן. הרופא המטפל היה בקופה אחרת ולפני כעשור. כיצד ניתן להסיר את האבחנה? יש בעיה אחרת שצריך לטפל בה כאבים בצד שמאל, נפיחות ולעיתים שילשולים? בתקופת הקורנה פניתי לרופא גסטרו ביצע לי בדיקות מעבדה חדשות. חלקן יצאו לא בטווח בדיקות crp 0.5 - 1.0 ASCA Iga 8.4 ASCA IgG 27.6 Complement-C4 43.5 Complement-C3 132.1 האם ייעוץ יכול לעזור פה? אם כן, אודה להסבר כיצד ניתן לקבוע תור לייעוץ במשך השנים בוצעו מספר בדיקות כולל הדמיות, קופסולה, קולנו וגסטרו + ביופסיות. עד כמה שאני מבין חוץ מכאבים והדמיות הכל תקין. בדיקות הדם עדכניות משנים האחרונות. סיטי: עיבוי לא סימטרי של דופן של הצד הלטרלי של הצקום, כנראה פריסטלטיקה תלונות: קולונוסקופיה כולל אילאום סופי תקינה לחלוטין. ביופסיות מכל אורך של הקולון ומאילאום הסופי - ב.מ.פ. CT בטן נבדק בישבת מכון גסטרו איכילוב עם דר' XXXX - ישנו עיבוי דופן והיצרות באילאום. התמונה של CT מאוד חשודה ל-CD , הפסיק רפסל. עדיין התקפים של כאבי בטן מומלץ לחזור ל-CT בטן בפרוטוקול של אנטרוגרפיה עבר CT בפרוטוקול של מעי דק: כבד שומני. חשד להמאנגיומה בכבד. . הרחבה של לולאות אילאום הסופי, דופנות מעט מעובים ובלתי סדירים לאורך סמ 8.5 - 'חשוד ל-CDלימפאדנופתיה מזנטריאלית קלה ב- RLQ גסטרסקופיה למעסה תקינה פרט לבקע סרעפתי קטן מאוד אין תוצאות ביופסיות סופי תקינה לחלוטין. ביופסיות מכל אורך של הקולון ומאילאום הסופי - ב.מ.פ. CT בטן נבדק בישבת מכון גסטרו איכילוב עם דר' XXXX - ישנו עיבוי דופן והיצרות באילאום. עבר CT בפרוטוקול של מעי דק: כבד שומני. חשד להמאנגיומה בכבד. . הרחבה של לולאות אילאום הסופי, דופנות מעט מעובים ובלתי סדירים לאורך סמ 8.5 - 'חשוד ל-CDלימפאדנופתיה מזנטריאלית קלה ב- RLQ גסטרסקופיה למעסה תקינה פרט לבקע סרעפתי קטן מאוד אין תוצאות ביופסיות מהלך הפעולה:ושט - מעבר לקיבה ב-ס 39"מ. בקע סרעפתי קטן. רירית נראית תקינה קיבה - בכל האזורים רירית נראית תקינה (BX2 .(בצל וקשת של התריסריון נראים תקינים (BX1 ( הערות וסיכום:בקע סרעפתי קטן מהלך הפעולה:המעי נבדק עד ס 65"מ כולל תרגיל היפוך ברקטום. רירית בקולון הדיסטלי נראית תקינה עם ברק וציור כלי דם תקינים. אין ממצא פתולוגי (BX.(טחורים פנימיים הערות וסיכום:טחורים פנימיים היה ביעוץ של דר' ZZZ ובמיון איכילוב. עבר CT בטן - בלוטות מרובות בשורש המזנטריום (חלק גדולות מ סמ 1 .'דופן האילאום הסופי מעט מעובה. מומלץ ממצאים: מעבר חזה בטן - בסיסי הראות ללא תסנין או תפליט. קשרית 6 מ"מ ב-LLL ושתי קשריות פלאורליות בבסיס שמאל- ללא שינוי משנת .2007 קשרית 4 מ"מ ב-RML) תמונה 4 ,(הודגמה גם בבדיקה ,אולם כעת סמיכה יותר, למעקב. הכבד תקין בגודל, שומני. שני מוקדים היפודנסיים קטנים לאפיון, הודגמו גם בבדיקה הקודמת. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. כיס המרה ללא ממצא פתולוגי. טחול גדול, 14.5ס"מ, מרקמו אחיד, דומה לבדיקה הקודמת. אדרנלים - ללא ממצא פתולוגי. לבלב תקין במרקמו. לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב. מוקד שומני בקוטר כ-4 מ"מ בזנב הלבלב, ללא שינוי. מבנה ראש הלבלב- עם הבלטה בקוטר של כ-2.7 ס"מ, ללא שינוי. כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטרית, ללא הידרונפרוזיס. שופכנים תקינים. רטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. אאורטה בטנית אינה מורחבת. עיבוי לא סימטרי של דופן של הצד הלטרלי של הצקום, כנראה פריסטלטיקה, עם זאת מומלצת קולונוסקופיה. שאר פתולי המעי ללא ממצא חריג. התוספתן תקין. לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן או באגן. שלפוחית השתן ריקה. לא הודגם גוש אגני. מוקד סקלרוטי בחוליית L3 ,הודגם גם בשנת 2005 -כנראה אי עצם. קיבוע טראנספדונקולרי לאיחוי S1-L5. לסיכום: ללא הסבר לתסמינים הקליניים. עיבוי לא סימטרי של דופן של הצד הלטרלי של הצקום, כנראה פריסטלטיקה, עם זאת מומלצת קולונוסקופיה. קשריות ריאתיות כמפורט, למעקב.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס