קרוהן, מעי רגיש, פורמולות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

26/09/2022 | 17:01 | מאת: דני

שלום בן 44. לפני 10 שנים החלו כאבי בטן שלשולים וכו'. אובחנתי כמעי רגיש לאחר קולונסקופיה תקינה וגסטרוסקפיה תקינה. ירדתי מאוד במשקל ושוקל 50 קג על 1.82 גובה. כבר כמה שנים לא אוכל ירקות ופירות שגורמים ליותר תסמינים וכאבי בטן ולכן נוצרו עצירויות קשות ונעזר בנורמלקס. לפני שנתיים CT בטן תקין. כל בדיקות הדם תקינות כולל CRP תמיד תקין אבל קלפרוקטין יצא בין 150 ל 350 ב 3 בדיקות. לפני חצי שנה בוצעה קפסולה וסוף סוף אובחן שיש לי קרוהן על רירית המעי הגס. בגלל המצב התזונתי הירוד הומלץ שאקח גם פורמולת מזון להתאושש. ניסיתי כמה פורמולות כולן גרמו כאבי בטן. היחידה שלא גרמה כאב בטן זאת מודולן. אבל אם לוקח אפילו מנה אחת ביום זה גורם לי להחמרת העצירות וקושי בהתרוקנות. מה אפשר לעשות לגבי זה? אני כבר ככה לוקח חצי מננת נורמלקס כל יום ולא יכול להוסיך ירקות ופירות גורמים לכאבי בטן כנראה גם בגלל מעי רגיש ורגישות לסיבים תודה

שלום רב ניתן להעלות מינון נורמלקס עד 3-4 כוסות ליממה במידת הצורך ובמידה ומסייע. הטיפול עבורך צריך לכלול גם התערבות תזונתית על ידי דיאטנית IBD, לצורך התאמת תפריט שיקל על התסמינים שאתה מתאר וירושש אותך תזונתית- אולי לשקול נטילת מודולן בלעדית למספר שבועות לצורך השראת הפוגה בדלקת ושיפור בתסמינים, מצד שני להתייעץ עם רופא הגסטרו שלך לגבי טיפול מכוון לדלקת- יתכן ושילוב של שתי התערבויות אלו יביא להקלה במצבך. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס