בעיות במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/09/2022 | 00:16 | מאת: ענת

שלום ד"ר. מזה כמה שנים אני סובלת מהתקפים של תחושות שריפה\בעירה באזור הבטן מהטבור ומעלה, מצרבות,גרפסים ,פעימה מוקדמת וחוסר ברזל וויטמין די,ובדיקת CRP תמיד מעבר לנורמה לאורך ארבעת השנים האחרונות נוטלת נקסיום 20 מג ובהחמרה מעלה את מינון הכדור.בנוסף, נוטלת 10 מג ציפרלקס וברקע פיברומיאלגיה. לפני 3 שנים ביצעתי אינדוסקופיה וגסטרוסקופיה , בעקבות התלונות ובעיקר בגלל שאובחנתי באוביאיטיס שלבסוף חלף ללא טיפול( לי היתה תמיד תחושה כי זה קשור לענייני עיכול.) כמו כן,לפני שנה ביצעתי גם וידיאו קפסולה למעי הדק שיצא גם תקין. לפני מספר חודשים החלו לי יציאות שורפות , בעיקר באיזור פי הטבעת ,לרב שילשולים או יציאות עם מזון לא מעובד. לעיתים השילשולים מופיעים כשעה אחרי האוכל,ומתלווה להם כאבי בטן והתכווציות שבמרבית הפעמים מוקלים לאחר היציאה. בחלק מהזמן, אם אכלתי מזון ללא שומן,סוכרים או חלב ישנה יציאה אחת ביום , לעיתים שלשול ולעיתים צואה רגילה(בעיקר אם נטלתי פרוביוטיקה) אוסיף כי בעקבות השילשולים היו לי גם טחורים חיצוניים. הופנתי לבדיקות ובניהן בדיקת קלפרוטקטין שערכה עומד על 160 (נלקחה דגימה דוקא ביום של צואה מוצקה).בנוסף מחסור במגנזיום,ובחומצה פולית . אני סובלת מעודף משקל המצריך בדיקות תחת הרדמה מלאה ועל כן הרופא שלח אותי למספר בדיקות מקדימות. מספר שאלות- 1.האם קלפרוטקטין 160 נחשב גבוה ויכול להצביע על קרוהן או קוליטיס בוודאות? 2.יכול להיות שכל התסמינים,לרבות קלפרוטקטין גבוה הם תוצאה של הליקובקטר? 3.מה הסיכויים כי תסמינים אלו יכולים להעיד על סרטן? תודה רבה על המענה.

שלום רב קלפרוטקטין מוגבר אינו ספיציפי למחלות דלקתיות של המעי כגון קרוהן או קוליטיס ואינו יכול לאבחן בוודאות קיום מחלה זו או אחרת. ערכים מוגברים מעידים על כל תהליך דלקתי לאורך המעי. ערך של 160 הינו ערך גבולי ולא בהכרח מעיד על קיום דלקת פעילה לאורך המעי, אך מצדיק בירור במידה וקיים חשד לכך. לא סביר שערכי קלפרוטקטין מוגברים משניים לזיהום בהליקובקטר אלא אם גורם לתהליך דלקתי משמעותי בקיבה עם פגיעה בשלמות רירית הקיבה. שלשול לרוב אינו סימפטום קלאסי שמעיד על התפתחות של גידול אך לא ניתן לשלול זאת באופן מוחלט אלא לאחר ביצוע קולונוסקופיה תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס