הצרות בחיבור בין המעי הדק לגס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/05/2022 | 00:25 | מאת: אמיר

שלום רב בן 45 ,חולה קרוהן מגיל 16. בגיל 18 ניתוח (סטומה ) בגיל 19 ניתוח משלים. מאז הכל בסדר בנושא דלקת ,אך בשנים האחרונות אני חווה הצרויות קשות ופתאום חודש בסדר ואז שוב פעם,מעין מחזור דו חודשי של התקף "מכני " לשבועיים. יצא לי לעשות פעמיים קולונוסקפיה עם בלון ,בפעם השניה הרופא ביקש שאעשה סיטי או mri ( לא לפניי כרגע ) מעי דק ואז לחזור להרחבה שוב. שאלותיי לאחר הסינק 1. מהן לדעתך הסיבות שנתבקשתי לעבור בדיקת סיטי ? 2. האם לאחר שתהיה לרופא תמונה מלאה ,ההרחבה תהיה עמידה למספר שנים ? 3. האם לאור ההצרויות החוזרות עדיף כבר לעשות ניתוח כריתה ? 4. אשמח להמלצה לרופא כירורג המומחה בניתוח לפרוסקופי לבטן שעברה כברר ניתוח פתוח לפני 20 שנה. תודה רבה .

שלום רב מטרת ההדמיה היא להעריך האם קיימות הצרויות נוספות, מה מיקומן ומה חומרתן. מה אורך ההצרות הידועה, מה מידת הדלקת הפעילה במידה וקיימת לאורך המעי. ובהתאם לתכנן את המשך הטיפול עבורך. קיימים רופאים כירורגים מומחים למחלות מעי דלקתיות וניתוחי מעיים בכל מרכז רפואי, מציעה שתתייעץ עם רופא גסטרו מטפל, מטופלים אחרים על מנת לדעת למי לפנות במידת הצורך תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס