בקע מפשעתי תינוק גיל חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/07/2018 | 15:43 | מאת: דן

שלום רב, האם מומלץ לנתח תינוק בן חודשיים וחצי ? (הגיל במועד הניתוח שניקבע) הבקע יוצא רק מדיי פעם ולא לעיתים תכופות. הדילמה היא כי רופא אחד אמר שהוא לא מנתח בגיל כזה ואחר אמר שכן ולכן קבענו תור לניתוח .

שלום דן ככלל בקע מפשעתי בתינוק מומלץ לנתח מרגע שהתגלה. מידת הדחיפות תלויה בסימנים של כליאת הבקע שיכולים להופיע בכל רגע וכוללים בנוסף לנפיחות במפשעה, אי שקט והקאות. היתרון בהמתנה לגיל 3 חודשים בתינוק ללא מחלות, הוא שהריאות יותר מפותחות וניתן לשחרר את התינוק מספר שעות לאחר הניתוח. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים