נגישות
נגישות

ליפומה ילדה בת שנה ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

21/01/2019 | 18:24 | מאת: ילנה

בהמשך לשאלה שלי רושמת תוצאות של אולטרסאונד. הודגם נגע כישורי מוגבל היטב, עם גבול סדיר. מימדיו כעט 21.1*23.6*6.3 לעומת מימדים בבדיקה הקודמת שהיו 13.7*16.9*6.4 מ"מ. הנוגע בעל הדיות גבוהה במידה מתונה, מזכיר גמנגיומה או ליפומה. בדופלר ללא זרימה ברורה מן הנגע או סביבו. הנגע אינו מעוות או מסנן את הרקמות הסמוכות, אך הוא לוחץ על פסיה הסמוכה. המראה סונוגרפי שפיר. הממצא גדל במימדיו אך לא בעביו. אין קשר אל העומק, לא נראה כי מדובר בבקע. באבחנה מבדלת ליפומה במקום הראשון. סיכום: הגוש גדל מעט. קרוב לודאי ליפומה. זאת התשובה שקיבלתי. כמובן שקבעתי תור לרופא כירורג ילדים. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט מתאים לליפומה אך רק לאחר בדיקת כירורג ניתן יהיה להגיע להחלטה אם יש צורך להוציא את הנגע או להסתפק במעקב, בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים