מימצא לא ברור בגב תחתון-ילד בן 13 וחצי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/02/2019 | 14:43 | מאת: אורנית

שלום דר'. בני בן 13 וחצי. אתמול הרגיש מן גוש בגב (גב תחתון, קרוב מצד שמאל לעמ"ש, לא נראה מעל העור). לדבריו נגע כי כאב לו ובמקרה מצא את זה - לא חושב שזה קשור לכאב. הגוש רגיש במגע אבל לא כואב. בבדיקת us מהיום - הרופאה לא יודעת לומר מה זה. כך כתבה: ברקמות הרכות משמאל (היכן שנמוש המימצא) מודגם תהליך אליפטי במימדים 17X6 מ"מ. מרקמו מעט הטרוגני עם אזורים היפואקוגנים בתוכו. שומן? טיב המימצא לא ברור. לא טיפוסי לליפומה. לא ניתן לשלול שמדובר ב-EPIDERMOID CYST. דרוש יעוץ כירורגי. עד שנגיע לכירורג - מה עומד בפנינו? תודה

15/02/2019 | 19:21 | מאת: אורנית

בתשובת האולטרסאונד כתוב אזורים היפראקוגנים. לא היפואקוגנים (כפי שכתבתי בטעות)

שלום אורנית ממצא מסוג כזה, בגודל ומבנה שמתואר בבדיקת ה US הוא קרוב לוודאי שפיר אבל רק אחרי בדיקת הכירורג ניתן יהיה לקבוע אם יש צורך בבדיקות נוספות או שניתן להסתפק במעקב. בברכה,

פחות מתאים לשומן אבל בכל מקרה בדיקת כירורג תקבע אם יש צורך בבדיקות נוספות. בברכה,

שלום אורנית גוש בגודל כזה שנמצא ברקמה התת עורית בהחלט יכול להיות ציסטה אפידרמואידית. חשובה כמובן הבדיקה של הכירוג ולאחריה יוחלט אם יש צורך להוציא את הנגע או להסתפק במעקב. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים