ציסטה מולדת בבטן תינוקתם

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

16/12/2018 | 20:55 | מאת: אור

היי , בתי בת ה 3 חודשים נולדה עם ציסטה בבטן (עוד בסקירה הראשונה הרופא ראה זאת). ציפ ומי שפיר במהלך ההריון תקינים. לידה תקינה. בלידה הציסטה היתה 3 סמ והיום 5 סמ. גדלה לה. לפי האולטראסאונד זאת ציסטה של דופליקשן. אנחנו במעקב אצל פרופסור פרויד , צריך לעשות mri ורק לאחר מכן כנראה תנותח. אני מאוד בלחץ מכל החלק של ההרדמה ומהלך הניתוח. האם זה ניתוח מסובך? פותחים את הבטן? מצרפת קובץ של האולטראסאונד. אשמח לכל מידע מניסיון תודה!!

שלום אור. דופליקיישן ציסט הוא מצב שבו קטע של מעי מופיע פעמיים ויכול להיות בצורות שונות ולאורך כל המעי. ציסטה בגודל 5 ס"מ במידה ונמצאת לאורך המעי הדק, ברוב המקרים ניתן להוציא בניתוח לא מאד מסובך. לפעמים ניתן להוציא רק את הציסטה ולפעמים יש צורך להוציא גם את קטע המעי הצמוד אליה. הכי חשוב שאתם נמצאים בידיים טובות. בברכה,

30/09/2019 | 22:49 | מאת: ל

היי אור, האם ביתך נותחה? לביתי גם יש דופליקציה במעי.

01/10/2019 | 17:11 | מאת: אור

היי כן נותחה לפני חצי שנה ובסוף זאת היתה ציסטה בלבלב לפי ה mri היה נראה דופליקציה. בסוף לא. סתם ציסטה שפירה בלבלב. ניתוח עם פתיחת בטן 6 שעות. נותחה בשניידר ע״י פרופסור פרויד. ממליצה להיות במעקב שם. בת כמה הבת שלך? תשלחי לי טלפון ואייעץ לך בכיף. המייל שלי [email protected]

03/10/2019 | 09:19 | מאת: דני ירדני

שלום אור, יש מספר סוגים של ציסטות ביטניות ודופליקציה היא אחת מהן. ציסטות כאלה, במידה והן גדלות, מומלץ להוציא גם כדי שנדע את האבחנה המדויקת וגם כדי למנוע בעיות כמו חסימת מעי ועוד. את הניתוח ניתן לרוב לבצע בשיטה הזעיר פולשנית בלאפרוסקופיה וזה מקל על הילדה בתהליך ההחלמה ומקטין את הצלקות. וכמובן שאת בידיים טובות של פרופ פרויד שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיית ילדים