גרנולומה טבורית לבן שבועיים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

30/09/2018 | 17:20 | מאת: גרנולומה טבורית

היי ד"ר,בני בן שבועיים נולד פג שבוע 35.חלק מהטבור לא נשר וכירורג הסביר שמדובר בגרנולומה .ביצע קשירה ולאחר שבוע לא נשר ולא התנמק.האם חייב להסיר בניתוח?ממש חוששת מהתהליך ושלא יווצר זיהום...האם ניתן להסיר בהרדמה מקומית אצל כירורג?כרגע מקפידה על חיטוי באלכוהול 3 פעמים ביום ואין זיהום ,יש המון הפרשה צהובה. תודה מראש על המענה

שלום וחג שמח. גרנולומה טבורית היא ממצא די שכיח ולרוב נעלמות מעצמן. במידה והן גדולות ניתן לטפל בהן ע"י קשירה, חיתוך או צריבה בעזרת מקלון עם ארגנטום. כפי שציינת חשוב לשמור על ניקיון הטבור ולרוב אין צורך בכריתה. במידה ויופיע אודם מסביב לטבור והחום יעלה, יהיה צורך להבדק בדחיפות ע"י רופא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים