נגישות
נגישות

דמם לילד בן 9 פיסורה אנלית?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

22/01/2019 | 12:13 | מאת: לי

שלום רב. בני בן 9 לפני חודש לאחר אירוע עצירות קשה היתה לו יציאה עם דם. רופא הילדים המליץ על מתן PEGLAX וכך עשינו ובאמת לא הופיע שוב דם במשך חודש. לאחר חודש טיפול ב PEGLAX עשינו הפסקה בשתייה האבקה ושוב היה אירוע של דמם (מועט) ניגשתי לכירורג (לא כירורוג ילדים) שלא ראה פיסורה אבל אמר שאם הדמם מופיע רק כשאנחנו מפסיקים את השימוש בPEGLAX הוא לא חושב שיש ממה להלחץ והציע להמשיך לרכך את הצואה לפחות לעוד חודש ולראות אם אכן הדימום לא חוזר. האם יתכן קרע בנים בפי הטבעת שהכירורג לא הבחין בו? האם כדאי לגשת לכירורג ילדים? אשמח לחוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דימום מפי הטבעת שקשור לצואה קשה בד"כ נובע מפיסורה. הבעיה שיציאה אחת פותחת אותה אבל להסגר יכול לקחת גם שבועים ולכן ההמלצה של הכירורג בהחלט מקובלת עלי. פיסורה לפעמים קשה לראות אז אם הבעיה לא תפטר בהחלט מומלץ גם בדיקה של הכירורג ילדים. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים