בליטה בראש- תינוק בן 10 ימים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/02/2019 | 14:22 | מאת: תמיר

שלום, נולד לנו בן לפני כ 10 ימים בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז. הבוקר בביקור בטיפת חלב שמנו לב כי ישנה בלוטה בצד ימין של הראש, במגע מרגישה מעט קשה. חשוב לציין כי לא שמנו לב לפני כן לבליטה וגם התינוק לא קיבל מכה (לפחות לא שראינו) מצרף תמונה יש סיבה לדאגה?

07/02/2019 | 14:24 | מאת: תמיר

לא מצליח לצרף את התמונה מדגיש הבליטה היא בצד ימין בחלק התחתון

שלום רב, מרבית הבליטות בראש בילוד הן שפירות כמו בלוטות לימפה או ציסטה. על מנת להיות בטוחים כדאי שרופא ילדים יבדוק את בינכם ולפי צורך יבצע בדיקות נוספות או יפנה לייעוץ. בברכה

ראו את התשובה לשאלתכם הקודמת

שלום רב. זה לא בדיוק קשור לתחום המומחיות שלי, מדובר במספר סימנים באזור האף והפה וממליץ שתבדק ע"י רופא הילדים שיוכל להראות וגם לשקול ברור נוסף. בברכה דני ירני

שלום רב בליטות באזור הראש לרוב אינן מסוכנות כמו בלוטת לימפה או ציסטה אך חשוב שרופא הילדים יבדוק ובמידת הצורך יפנה לכירורג או לבדיקת הדמיה. בברכה,

יתכן שמדובר בבלוטת לימפה אך רק בבדיקה נדע

אנא ראו את תשובתי הקודמת

מנהל פורום כירורגיית ילדים