שאלה -כאבי טבן,בעבר עבר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

23/10/2018 | 20:55 | מאת: נינה

שלום, בני בן ה-10 עבר לפני כחמישה חודשים ניתוח אפנדיטיטיס עם פתיחת הבטן. מהלך תקין .ללא תלונות או בעיות לאחר מכן. עם תחילת שנת הלימודים הוא מרים ילקות כבד -משקלו כ 12 ק"ג. .היום הוא מתלונן על כאבי הבטן תחתונה בצד ימין ,יש לו גם בחילות ללא הקאות. האם הרמת משקל כה כבד כ-12 ק"ג יכולה לגרום לפתיחת התפרים הפנימיים? תודה

שלום רב כאבי בטן באזור הניתוח המופיעים בזמן מאמץ מעלים חשד לבקע במקום הניתוח. מציע שרופא הילדים יבדוק ובמידה ויהיה חשד יפנה אתכם לבדיקת כירורג ובדיקת US. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים