אחרי ניתוח אפנדיטיטיס

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

29/03/2018 | 21:35 | מאת: נדיה

שלום. ילד בן 10 עבר ניתוח אפנדיטיטיס עם פתיחת בטן. בדיקת כירורג אחרי הניתוח תקינה. שתי שאלות : -כמה זמן אחרי הניתוח מותר לעשות אמבטיה ולא מקלחת? -כמה זמן אחרי הניתןח מותר לחזור לחוג שחייה וכדורגל? תודה וחג שמח

שלום נדיה מאחל לבנך החלמה טובה ומהירה. הזמן בו ניתן לחזור לאמבטיה תלוי בסוג החומר שהשתמשו לסגירת החתך, סגירה עם דבק דרמבונד מאפשר כבר למחרת רחצה ועם תפרים כדאי להמתין כשבועיים או עד לביקורת. לחוג שחיה או כדור רגל כדאי להמתין לפחות שלושה שבועות והכי חשוב להבדק לפני כן ע"י המנתח או כירורג אחר כדי לוודא שתהליך ההחלמה תקין. חג שמח

מנהל פורום כירורגיית ילדים