Nuss procedure חווד על הניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

26/05/2018 | 10:01 | מאת: אמא

אנו שוקלים לבצע ניתוח Nuss לילד בן 14. אשמח לשמוע חווד על הניתוח: סיכונים, סיכויי הצלחה, החלמה, מגבלות לאחר הניתוח. תודה

שלום רב כפי שציינת בשאלתך הניתוח לתיקון הפקטוס אקסקואטום כרוך גם בסיכונים של הניתוח עצמו ולא פחות חשוב, תהליך החלמה לא קל ולכן חשוב לקבל את כל הנתונים מהרופא המנתח. סיכוני הניתוח כוללים גם פגיעה בריאות ובלב כוון שהקשת שמעבירים תחת הצלעות נמצאת קרוב. בגיל 14 הגוף עוד לא סיים את תהליך הגדילה ואת הקשת נהוג להשאיר יותר משנה. כאבים ומגבלות תנועתיות יכולים להמשך כל עוד הקשת נמצאת תחת הצלעות כיוון שריפוי השקע מתבסס על הפעלת לחץ. בברכה, ומוזמנים לשאול עוד

מנהל פורום כירורגיית ילדים