בקע אצל תינוקות כתוצאה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

17/11/2018 | 07:13 | מאת: מיכל

שלום. הבת שלי בת שנתיים וחצי הרימה משהו כבד וסחבה אותו קצת. האם מכזה דבר יכול לקרות בקע? מפשעתי טבורי או אחר? אם היה קורה בקע האם היא היתה בוכה באותו רגע? אני קצת מודאגת כי השכנה גילתה בקע לביתה בת ה3 באופן פתאומי. אודה לתשובתך

שלום מיכל בגיל של ביתך מאד נדיר שהרמת משקל תגרום לבקע. יכול להיות שבקע מולד יראה פעם ראשונה לאחר המאמץ ואז רואים נפיחות במקום. במידה והנפיחות כואבת זה מחייב בדיקה דחופה ואם לא כואב צריך להבדק אבל לא בדחיפות. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים