אקו לב עקב נפיחות ברגליים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

22/06/2017 | 14:57 | מאת: אקו לב

בת 67 ביצעתי אקו לב עקב נפיחות ברגליים. להלן התוצאות: האורטה העולה 30 מ"מ סינוסים אאורטלים 30 מ"מ שורש האורטה 24 מ"מ פרוזדור שמאלי 34 מ"מ [M-MODE] שטח פרוזדור שמאלי 19 מ"מ חדר ימני 25 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 23 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 51 מ"מ עובי המחיצה הבין חדרית 11 מ"מ עובי דופן אחורית 7 מ"מ תפקוד דיאסטולי ללא הפרעה משמעותית E12 לחץ ריאתי 35 ממכ. יתר הבדיקה תקינה רציתי לדעת אם יש אי ספיקה לבבית בגלל נפיחות ברגליים בתודה לילי

שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה. בצקות ברגליים יכולות להיגרם ממספר סיבות לבביות כמו דליפה של המסתם הטריקוספידלי, בעיה בתפקוד חדר ימין. בנוסף, אי ספיקה של ורידי הרגליים, עודף משקל וגם תופעת לוואי של מספר תרופות. אני ממליץ לחזור עם תשובת האקו המלאה אל הרופא המטפל ששלח אותך לביצוע הבדיקה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב