EF לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

09/03/2017 | 17:51 | מאת: דורי

עברתי ניתוח מעקפים ( 4 מעקפים ) לפני כ-3 חודשים . EF - לפני הניתוח:27% . תוצאות אקו לב כחודשיים לאחר הניתוח EF - השתפר ל-35% . נמצא בתכנית שיקום לב . מבצע פעילות גופנית ומקפיד על תזונה נכונה. האם יש תקווה לשיפור נוסף ב- EF ?

דורי שלום בהחלט מעודד השיפור בתפקוד הלב. קשה לדעת אם יהיה שיפור נוסף, אבל מומלץ לחזור לפעילות מלאה כולל עיסוק בספורט. חזרה הדרגתית לפעילות ספורטיבית (בהתחלה תחת השגחה) וטיפול בגורמי סיכון כמו כולסטרול גבוה, איזון לחץ דם והימנעות מעישון יכולים לשפר משמעותית את איכות החיים שלך, גם אם תפקוד החדר לא ישתנה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

13/03/2017 | 17:21 | מאת: דורי

תודה רבה פרופסור. שאלה שנייה אם אפשר. באיזו רמת EF מומלץ לבצע השתלת ICD ?

דורי שלום התשובה לכך מורכבת. זה לא רק תפקוד הלב שקובע, אלא נתונים נוספים כמו הפרעות קצב בעבר ובדיקות האקג. את התשובה תקבל לאחר התייעצות עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב, אלקטרופיזיולוג. בברכה פרופ' גיל בולוטין

20/04/2017 | 17:17 | מאת: דורי

פרופסור , שלום רב, בהמשך לפנייותי הקודמות, בבדיקות אקו שבוצעה השבוע, EF עלה ל-40 . פעילות גופנית , הורדה במשקל ( 10 ק"ג ) ודיאטה נכונה , "תרמו" לשיפור. דווח לי שברמה כזו של EF אין צורך כרגע בהשתלת ICD. שאלתי , האם המשך והתמדה באורח החיים כפי שתיארתי יכול עדיין להביא לשיפור ה- EF ? שאלה שנייה: האם ברמב"ם ניתן לקבל ייעוץ אצל אלקטרופיזיולוג ואילו בדיקות ומסמכים יש להביא להתייעצות זו? תודה על תשובותיך הענייניות! תודה !

מנהלי פורום ניתוחי לב