מסתם מיטרלי דליפה בינונית עד קשה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

22/05/2017 | 18:01 | מאת: ייתכן טיפול יותר קל

רופא הקרדיולוג המליץ על המשך מעקב כל חצי שנה ויתכן ניתוח ב עתיד לתיקון או החלפת המסתם מרגיש טוב דופק טיפה גבוה הקרדיולוג אומר שכרגע לא צריך ניתוח אבל יתכן שעתיד רציתי לדעת את הסיכונים וההצלחות בניתוח כזה אני חושב שאם לא תהיה ברירה נבצע את הניתוח תיקון המסתם או החלפה

שלום רב ההמלצה לניתוח תיקון או החלפת המסתם המיטרלי מתקבלת ברוב המקרים כאשר יש אי ספיקה קשה של המסתם ביחד עם סימפטומים או פגיעה בשריר הלב. במידה ואתה מרגיש טוב, ללא קוצר נשימה במאמצים, המשך מעקב אקו לב כל חצי שנה נשמע לי נכון. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב