ממצא פלאורלי לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

19/10/2016 | 10:50 | מאת: נתן

שלום רב, אודה לתשובתכם המהירה שכן אני נורא מודאג. אבא שלי עבר ניתוח מעקפים לפני כחודש. לאחר צילום חזה אתמול, אבקש חוות דעת לגבי הממצאים הבאים: צילום חזיתי מסובב לשמאל, מצב לאחר ניתוח מעקפים. צל הלב נראה מורחב. שתי הריאות ללא חשד לממצא חריג. מימין ללא עדות לממצא פלאורלי ומשאמל הפעם הודגם ממצא סמיך מוגדר בגודל כ-20 ממ הממוקם עם בסיס רחב על פלאורה דופנית תחתונה - הממצא לא הודגם בצילום מ-06.2013. טיבו לא ברור. אודה לתגובתכם. תודה רבה, נתן

נתן שלום נוזל פלאורלי לאחר ניתוח לב הוא ממצא יחסית שכיח. לא ברור לפי התיאור החלקי האם מדובר בנוזל פלאורלי, יתכן מתורמל. בכל מקרה, במידה ויש ספק מומלץ להתייעץ עם מנתח הלב ובמידת הצורך לבצע CT חזה להדגמה טובה יותר של המימצא. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב