בדיקת ct בלב ובריאות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

04/02/2017 | 11:00 | מאת: אאורה מורחבת

אימי בת 86 .להלן תוצאות CT שלה: התאורה הפורמלית מורחבת בעיקר התאורה העולה עד 5 ס"מ. ללא לימפאדנופתיה אקסילרית. הלב מעט מוגדל.עיבוי הדופן השמאלי. התאורה היורדת מורחבת עד 3.2 סמ.לציין טרומבוס היקפי בתוכה.אני מבקשת לטפל ציין שלימים לחץ דם מאוזן.מה עושים?תודה

שלום ברוב המקרים יש צורך בניתוח להחלפת אאורטה (אבי העורקים) כאשר קוטר אאורטה מגיע ל 5.5 ס"מ. במקרים מיוחדים (כמו תסמונת מרפן) או כשיש סיבה אחרת לניתוח לב, נחליף את אבי העורקים כבר בקוטר 5 ס"ם ומטה. אבל, בגיל 86, לא סביר לבצע את הניתוח. ממליץ לאזן היטב את לחץ הדם ולהישאר במעקב. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב