EF לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

27/07/2017 | 16:17 | מאת: דורי

שלום רב, עברתי ניתוח מעקפים בדצמבר 16. EF לפני הניתוח 27. כחודשיים לאחר הניתוח : EF - 35. מבצע פעילות גופנית במסגרת שיקום לב, יורד במשקל ולאחר חודשיים נוספים , בבדיקת אקו , עלה ל-40. האם יש סיכוי לשיפור נוסף (ממשיך בשיקום ובתרופות)? מה ה-EF הממוצע בבני 60+? תודה.

שלום שמח לקרוא על העלייה המשמעתית בתפקוד חדר שמאל שלך בעקבות הניתוח. תפקוד לב תקין (בכל גיל) הוא 65%. התפקוד מחושב באחוזים (Ejection Fraction) בין נפח החדר השמאלי במצב מלא ולבין הנפח שלו לאחר ההתתכווצות. כמו שכתבתי מעלה, במצב תקין התוצאה היא 65%. בברכה פרופ' גיל בולוטין

30/07/2017 | 13:27 | מאת: דורי

פרופסור גיל , תודה ! האם יש סיכוי לשיפור נוסף ב- EF בהנחה שאמשיך בפעילות הגופנית? מה פרק הזמן בין בדיקת אקו אחת לשניה כדי שימדד שיפור? שוב תודה מקרב לב !

מנהלי פורום ניתוחי לב