צום לאחר ניתוח החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

15/09/2018 | 09:35 | מאת: אצמר

שלום רב, לפני 8 חודשים עברתי החלפת מסתם אורטלי. לוקחת באופן קבוע קרטייה, קרדילוג 2.5 וברזל. לאחרונה גם פוזיד. עקב עליה במשקל ברמה יומית. האם מותר לי לצום?? האם הפוזיד "מרגיל" את הגוף לא להוציא מים באופן טבעי? ועשוי לטווח הארוך להזיק לי? תודה רבה.

שלום רב צום מלא ללא שתיית מים מהווה אתגר ללב ממספר סיבות ועקב התייבשות. זה נכון במיוחד לאחר החלפת המסתם האאורטלי עקב היצרות המסתם, כיוון שאז הלב נוטה להיות שרירני ויותר רגיש להתייבשות. לכן, בדרך כלל ההמלצה היא לשתות מים (לפחות ליטר) במהלך הצום. במקרים מיוחדים, לאחר התייעצות עם הקרדיולוג המטפל ולפי בדיקת האקו ושיחה עם החולה, אפשר לתת אישור לצום מלא. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב