מסתם אאורטלית, בחירת סוג ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

26/02/2017 | 12:28 | מאת: שרה

שלום רב, אני אשה בת 69, מטופלת ב 5 מ"ג קארדילוק, 100 מ"ג אספירין, 5 מ"ג סטטינים. אין מחלות רקע, מעשנת, השמנת יתר. קיימת היצרות משמעותית במסתם אאורטלי (1 ס"מ 2 ), שהוא דו- עלי. לפני מס ימים עברתי צינתור אבחנתי שמרא שאין סתימות בכלי דם, גם לא ברגליים. עכשיו צריך להחליט איזה סוג ניתוח לבצע להחלפת המסתם. ניתוח לב פתוח או דרך צינתור. ידוע לי, שניתוח דרך צינתור הוא לא בסל עד גיל 75, אך זה לא משפיע על ההחלטה. מה אתם ממליצים? ולמה? תודה

שלום יש יתרונות וחסרונות להשתלת מסתם אאורטלי בצנתור. נכון להיום השתלה בצנתור מומלצת בכל העולם המערבי לחולים שאינם יכולים לעמוד בניתוח רגיל, לחולים בסיכון גבוה ולאחרונה גם בחלק מהמקרים לחולים בסיכון בינוני. לפי התיאור שלך, בת 69 במצב כללי טוב, הסיכון בניתוח רגיל קטן מאוד ולכן קרוב לוודאי שההמלצה תהיה להחליף בניתוח רגיל. זה לא בגלל ההגדרות של הסל, אלא משיקולים קליניים של טובת החולה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

07/03/2017 | 10:11 | מאת: שרה

רב תודות

מנהלי פורום ניתוחי לב