שלילת ארוע לבבי הצרות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

17/05/2017 | 11:55 | מאת: שאלה

כיצד שוללים ארוע לבבי בעת שמופיע לחץ וכאב קשים בחזה בלב ובגב והכתף השמאלית? האם העדר טריפונין מעיד שאין ארוע לבבי מיידי או בכלל? או שאם יש כאב מתמשך אמנם חלש יותר אבל יתכן שיש בעיה של הצרות בכלי הדם שלא נתגלתה? הייתי במיון ולא היה טריפונין הכאב נמשך בעוצמה חלשה יותר בדיוק באותו אזור כל הזמן.

שלום רב שלילת אירוע לבבי בעקבות תלונות של כאבים בחזה, מורכבת וכוללת מספר פרמטרים. טרופונין שלילי שש שעות לאחר כאבים מקטין את הסיכוי שמדובר באירוע לבבי, אך ההחלטה היא מורכבת יותר וכוללת שיחה עם החולה על אופי הכאבים, בדיקה, תרשים א.ק.ג ועוד ועוד. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב