תוצאות בדיקת ECO לאחר כאבים בחזה שעברו

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

20/11/2018 | 22:24 | מאת: אלעד

שלום רב, אני בן 32.5 ויש לי עודף משקל גבוה (BMI>45), הופנתי לבדיקת אקו לב אחרי כאבים בחזה (אק"ג היה תקין ב-3 מדידות שונות והכאבים היו העלמים בשעת מאמץ ועברו אחרי שבוע בשילוב עם פעילות ספורטיבית ושינוי הרגלי אכילה). בתוצאות בדיקת האקו היה לי כתוב: LV SYSTOLIC FUNCTION NORMAL DIASTOLIC FUNCTION NORMAL RV FUNCTION NORMAL PAH MILD/TR MILD בנתונים שהיו מחוץ לתחום התקין: LEFT ATRIUM - DIMETER (19-40): 41 ASC AOTRA (9-26):31 TR VAL:300 PEAK PG : 36 ESPAP: 38 TR GRADE : MILD רשום בסיום הטופס שאיכות ההדמייה גרועה. האם אמינות בדיקת האקו עבור איבחון לחץ דם ראיתי היא גבוה? והאם נתון ה-38 (לפי הבנתי זו נתון הוא של לחץ הדם הריאתי) הוא נחשב לחריגה קלה או חמורה (בדיקת האקו בוצעה בשכיבה)? יש לי תור לעוד שבוע לקרדיאולג שהפנה אותי לבדיקה (האם מומלץ להקדים)? האם יש משהו לעשות/לשנות עד הבדיקה? תודה רבה על העזרה, בברכה אלעד

אלעד שלום אין שום בעייה דחופה בתוצאת בדיקת האקו שלך. אתה יכול להגיע כמתוכנן לקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקה ולקבל הסבר מלא בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב