צריבה בחתך הניתוחי 4 חודשים לאחר ניתוח החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

28/10/2018 | 21:17 | מאת: נתלי

שלום רב, אבא שלי בן 63, עבר לפני כ4 חודשים ניתוח החלפת מסתם אאורטלי והשתלת מסתם ביולוגי במקומו. למזלנו הניתוח עבר בהצלחה, ומבחינת פעולת הלב הכל תקין. אני פונה אליכם משום שמאז הניתוח ועד היום הוא חווה רגישות רבה לאורך כל החתך שבוצע בחזה במהלך הניתוח וזאת למרות שנראה שהחתך מחלים יפה, סגור, אין דליפות של נוזלים או מוגלה . הרגישות מתבטאת בתחושת צריבה, מעט אדמומיות ותחושה של שריפה או חום בכל מגע קל עם החתך (אפילו במגע של חולצה שמכסה את החתך). האם התופעה מוכרת לכם? האם יש מה לעשות? בתודה מראש, נתלי.

נתלי שלום מדובר בתופעה די מוכרת. בהרבה מקרים זה חלק מתהליך ההחלמה. צריך להיות סבלני. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב