תוצאות אקו לב בדיקה שעשיתי בעקבות טכיקרדיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

14/05/2017 | 19:24 | מאת: מורן

שלום, קיבלתי תוצאות של אקו לב: כל חללי הלב בגודל תקין. התכווצותו הגלובלית של חדר שמאל תקינה. פתיחה תקינה של המסתמים. מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים. בדופלר צבעוני - לחץ ריאתי תקין. *תפקוד דיאסטולי ירוד של חדר שמאל עקב סינוס טכיקרדיה,* שאר הזרימות תקינות. *מה אומרות התוצאות? מה זה אומר תפקוד דיאסטולי ירוד של חדר שמאל עקב סינוס טכיקרדיה? רקע - בת 25 סובלת מחרדות כבר שש שנים. לאחרונה סובלת מטכיקרדיה הרבה במהלך היום לכן פניתי לבדיקות. אשמח להתייחסותך. תודה.

מורן שלום תפקוד דיאסולי ירוד של חדר שמאל משמעותו שהחדר מתכווץ היטב אך אינו מתרחב בצורה טובה בשלב המילוי. לעיתים זה נגרם עקב קצב לב גבוה לתקופות ממושכות. הייתי ממליץ לפנות לקרדיולוג מומחה ולשקול טיפול תרופתי למניעת קצב הלב הגבוה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

15/05/2017 | 09:37 | מאת: מורן

תודה רבה על המענה המהיר. האם מצב זה מסוכן? האם מצב זה כרוני? או שניתן לטפל? תודה.

מנהלי פורום ניתוחי לב