אירוע לבבי לפני 8 חודשים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

21/01/2017 | 11:33 | מאת: לא אוביקטיבי

בגיל 65 אירוע לבבי פרפור חדרים החייאה קיר קדמי קרס רק 16% נותר מתפקד. הומלץ על קוצב AICD שלא בוצע עדיין כ-8 חודשים לאחר האירוע . כרגע מונשם בעקבות סיבוך הצרות סאבגלוטית בקנה הנשימה. איזו התערבות מרחיקת לכת ככל שניתן לשער (השתלה?!) ניתן וכדאי לבצע? תודה מראש לא אוביקטיבי

לא אובייקטיבי שלום יש לא מעט פתרונות לאי ספיקת לב. מטיפול תרופתי מיטבי, קוצב לב לשיפור הסינכרון של הלב, ניתוח מעקפים או צנתור במידה ויש שריר עם אספקת דם לא טובה ועד להשתלת לב ואפילו משאבה מיכנית לעזור ללב כושל. ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה באי ספיקת לב. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב