בבדיקת אקו לב אאורטה עולה מורחבת

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

16/12/2018 | 13:03 | מאת: מירי

שלום פרופ׳ , בבדיקת קולות הלב נשמעה אצל אימי איוושה . היא הופנתה לאקו לב שם נקבע כי האואורטה העולה מורחבת 40 ממ ( מצורף קובץ הבדיקות) האם יש בכך סכנה והאם יש להמשיך בברור אצל קרדיולוג, תודה

מירי שלום ברוב המקרים יש צורך בניתוח להחלפת אבי העורקים (אאורטה) כאשר הקוטר של אאורטה העולה מגיע ל 5.5. ס"מ. במקרים חריגים של מחלות רקמת חיבור יש צורך בניתוח כבר בקוטר 5 ואפילו 4.5 ס"מ. קרוב לוודאי שבמקרה של אימך יש צורך מעקב בלבד ולראות האם יש באקו הסבר לאוושה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב