התלבטות בבדיקת מיפוי לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

23/05/2017 | 18:20 | מאת: לוי

הופנתי למיפוי לב, הקרינה באיזוטופים היא גבוהה. עברתי א.קי.גי. תקין, ואקו תקין. איזה סיכוי שיש לי בעיה בעורקים וכלי דם ושרירים של הלב, שכדאי לי להסתכן בקרינה כזו גבוהה. הממליץ קרדיולוג כללית. יש לי רקע של גויטרים בצוור וגדול שפיר במעי הגס בעברי. מאוד מתלבט. בכמה מקרים מתגלה בעיה התחלתית או משמעותית בנתוני פתיחה תקינים בבדיקות האחרות.

שלום רב בדיקת א.ק.ג תקינה ובדיקת אקו תקינה אינם חושפות בהרבה מקרים היצרויות בעורקים הקורונרים שמספקים דם ללב. הבדיקות המתאימות הן מיפוי לב ומבחן מאמץ, או צנתור לב במקרה של חשד גבוה. הסיכון במיפוי קטן, אבל ההחלטה על חשיבות הבדיקה או העדפה בביצוע מבחן מאמץ מתקבלים על ידי הרופא המטפל או הקרדיולוג לאחר שיחה, בדיקה והיכרות עם המטופל. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב