שלום רב פענוח בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

22/08/2016 | 21:54 | מאת: לילי

שלום רב אני בת 44 סובלת ממחלות כרוניות ( לופוס + ס'יוגרן ודלקת מפרקים שגרונית ) בנוסף סינוס טכיקרדיה ומקבלת תרופה " קונקור CONCORE " עשיתי אקו לב בשבוע שעבר ובממצאים כתבו : MILD MR + MILD TR וגם נמצא ש- ASC AORTA 31 (למרות שהגבול העליון לו הוא 26 ) ESPAP - 27 PEAK PG - 25 PEAK VEL AORTIC - 130 DOPPLER ף MITRAL VALVE ף E= 95 . A= 70 . 200 אנא הסבר לתוצאות הנ"ל ובמיוחד של ה- ASC AORTA ותודה רבה מראש

לילי שלום לא כל הבדיקה לפני, אך נראה שאין ממצאים מאוד חריגים. ASC AORTA, הרחבת אבי העורקים (אאורטה) קלה, 31 ממ', אין צורך בטיפול. ממליץ בחום לחזור עם התשובה המלאה אל הרופא שהפנה אותך לביצוע הבדיקה לצורך הערכה אמינה יותר של תוצאות הבדיקה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב