שינויים בתפקוד האישי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

15/12/2020 | 21:46 | מאת: הראל

אני לוקח כרגע מודיקט פעם ב 3 שבועות 25 MG ומגיל צעיר יש אצלי בעייה בזכרון - מתקשה לזכור טקסטים/דברים לטווח הארוך וגם ההבנה לא משהו אבל שמתי לב שבזמן האחרון הכל התהפך והנ"ל ממש השתפר מאוד הייתה תקופה לפני כמה שנים שהמינון היה כפול וההרגשה הייתה זוועה הייתי פשוט משותק ואחרי שהוא ירד אז היה קצת שיפור אבל לא כמו כרגע מה גרם לזה + האם התפקוד הקוגנטיבי ישתפר עוד בזמן הקרוב ובמה זה תלוי ?

שלום הראל. מודקאט הינה תרופה אנטי-פסיכוטית הניתנת בזריקה אחת לשבועיים עד חודש. מדובר בתרופה ותיקה מדור ראשון של תרופות אנטי-פסיכוטיות ויכולה להיות לה אפקט מרדים או מקהה על תפקודי חשיבה או ריכוז. על כן, ככל שניתן לעשות זאת הורדת מינון יכולה לעזור בשיפור ריכוז וערנות. אפשר גם לשקול מעבר לטיפול בזריקות ארוכות טווח מודרניות אשר הרבה פחות מרדימות ומקהות כמו קספליון ובהמשך טרביקטה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה