ריור וקיפאון בתגובות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/11/2020 | 20:30 | מאת: קנדשוב

בתי לוקחת 350 מ"ג לפונקס ו 150 מ"ג פבוקסיל. היא סובלת אחת לכמה ימים ממצב של התנתקות מהסביבה. הדבר מביך אותה ומונע יצירת קשר עם אנשים שקרובים אליה באותו זמן. יש לציין שהיא עברה בדיקת EEG וידיאו אשר נמצאה תקינה. כמו כן היא סובלת מריור יתר, דבר שמפריע בתפקוד היומיומי. מה ניתן לעשות בנושא? בברכה, גרפל דוד

שלום רב. התנתקות מהסביבה אינה נחשבת לתופעת לוואי מוכרת של שימוש בלפונקס ופבוקסיל. ריור יתר הינה תופעת לוואי מוכרת שכיחה ומטרידה מאוד אצל מטופלים הנוטלים לפונקס. לעתים ניתן להשתמש בתרופות אנטי כולנירגיות לייבוש הרוק. לעתים יש צורך בהורדת מינון. בהצלחה

29/11/2020 | 13:09 | מאת: קנדשוב

תודה על התשובה, אנחנו בכל זאת מנסים למצוא פתרון לאותה בעיית התנתקות וקיפאון מסוים שבו בתי מתקשה לתקשר עם הסביבה. הדבר מביך אותה בקשרים עם אנשים אחרים. יש לציין שאם היא ישנה אחרי אירוע כזה, כשהיא מתעוררת היא מרגישה שכאילו נעשה "ריסט" למוח והיא חוזרת למצב רגיל. מאוד חשוב לי לנסות לפתור את הבעיה, אם ישנה ספרות מקצועית שדנה בתופעה דומה. אשמח מאוד להתעדכן. בברכה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה